2021 | D'r Komiek


Het theaterteam achter Laevesmelodie (2017) kwam in oktober 2021 met een gloednieuwe muziektheatervoorstelling met een lach een traan: D'r Komiek. 

Het stuk speelt zich af tussen 1955 en 1980 en laat het leven zien van een theaterfamilie gedurende 25 jaar.

De oude komiek Wiel van Beekdaelen kan geen afstand doen van de bühne, maar heeft in zijn kielzog zijn ambitieuze zoon Servé die Wiel's eigen Beekdaeler Volkstheater een nieuwe impuls wilt geven.

Wanneer Servé een vriendschap sluit met mijnwerkerszoon Juul Jongen, ontdekken deze twee de gouden formule van een komisch duo. Het succes stijgt, maar Juul blijkt een groot geheim met zich mee te dragen. Op het moment dat Wiel daar achter komt, volgt er een strijd tussen generaties om de plek in de spot. 

Een tijdloos verhaal over ambitie en de tol van succes, gegoten in een muzikale voorstelling met Limburgse liedjes; van grote shownummers tot kleine, ontroerende liedjes.

D'r Komiek is een theaterproductie van Stichting Laevesmelodie i.s.m. Toneelvereniging St. Donatus Nuth en Toneelvereniging Crescendo Schimmert. 

Regie:

Hanneke Jonkers

Verhaal, script & vertaling liedjes:

Quincy Grootjans

Productieleiding:

Wouter Ramakers

Muzikale leiding:

Jordan de Haan

Band:

Studenten ZUYD Conservatorium Maastricht

Regie-assistentie:

Emilie Louvenberg

Licht- en geluidsontwerp:

Thierry Wilders

Leden organiserend comité:

Eric Hennekens & Annie Speetjens

Repetitie- en Castfoto's: 

Joost Milde

Spelers:

Harry Louvenberg, Quincy Grootjans, Joep Salden, Lily Gijzen, Ruud Heykens, Resi Buijs, Kevin Louvenberg, José Santbulte, Tiny Haemers, Floor Huijerjans, Wil Limpens, Denise Lambrichs, Paul Gulikers & Yvette van den Essen.

Voorstellingen:

Onze tweede grote productie, samen met Toneelvereniging Crescendo Schimmert, kwam er, precies één jaar later! De muziektheatervoorstelling D’r Komiek, die we eerder tweemaal moesten uitstellen midden in de repetities vanwege het virus waarvan de naam al te vaak genoemd wordt, speelden we nu op
29, 30 en 31 oktober 2021 in Gemeenschapshuis Schimmert.
5, 6 en 7 november 2021 in Cultureel Trefcentrum Nuth 

Entree:

€ 15,00

Kaartverkoop:

Was mogelijk online via https://www.dr-komiek.nl/reserveren

Of rechtstreeks bij FF ANDERS (Stationsstraat 268 in Nuth) of Manjefiek Sfeer Bloemen en Trends (Hoofdstraat 41 in Schimmert).

Nieuwsbrief

Ontvang maximaal 4 keer per jaar nieuws over onze nieuwste productie middels een brief.

Reserveren

Zodra de voorverkoop van start gaat voor onze nieuwe productie, kunt u hier de kaarten reserveren.